sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte
Actieve vakanties naar Dahab, Egypte
Nederlandse Website English Website
yoga duiken reizen dahab egypte
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Q & A'S

 

Wie is Diving Dahab?

Diving Dahab is een onderdeel van touroperator Blue Sky Holiday Design. Blue Sky Holiday Design organiseert al sinds 2006 verschillende reizen naar Egypte en al 100-en tevreden gasten hebben via Diving Dahab een geweldige vakantie ervaring gehad.

De medewerkers van Blue Sky Holiday Design hebben een jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van reizen. De medewerkers van Diving Dahab hebben tevens jarenlang in Dahab gewoond, kennen vele mensen en spreken de taal.

Hoe kan ik een reis via Diving Dahab zoeken en boeken?

De reizen op de site van Diving Dahab zijn onderverdeeld in twee categorieën: Yoga Reizen en Duikreizen. Onder iedere categorie vind je een verzameling reizen. Als een reis je aanstaat klik je op de link ‘boekingen’ om naar het online boekingsformulier te gaan.

Hoe verloopt een boeking via Diving Dahab?

Na het invullen van het online boekingsformulier ontvang je van ons een email met de details over je reis.
Deze email zal ook een link bevatten met de betalingsdetails.

Duikreizen: Bij het boeken van een duikreis vragen wij om een aanbetaling, meestal tussen 15% en 20% van de totale reissom. De rest van het bedrag moet contant (in EUROs) betaalt worden bij de accommodatie/duikcentrum. Op de gespecificeerde boekingsbevestiging / voucher die je van ons ontvangt staat precies aangegeven wat je aan wie moet betalen.

Yoga reizen: Bij het boeken van een yoga reis vragen wij om een volledige betaling. Eventuele aanbetalingen of betalingsregelingen, omdat het bedrag hoger is dan € 2.500,-, kunnen aangevraagd worden. Deze betalingsregelingen kunnen helaas niet altijd worden gehonoreerd, vooral niet als de vakantie al snel begint.

Een definitieve bevestiging van je boeking krijg je zodra de (aan)betaling bij ons binnen is.

Boeking van de reis geschiedt niet eerder dan dat wij de (aan)betaling hebben ontvangen.
Voor eventuele deel-betalingen gaarne per email contact opnemen met de medewerker die uw boeking verwerkt.

Bij boeking gaarne per email doorgeven, van elke reiziger:

 • Naam, zoals vermeld in het paspoort
 • Geboortedatum
 • Paspoortnummer
 • Correspondentie adres
 • Telefoonnummer

De bovenstaande gegevens zijn van belang in het geval van calamiteiten. Uiteraard gaan wij hier niet van uit, maar we moeten nu eenmaal weten wie we in het buitenland hebben zitten.
Deze gegevens worden na afloop van de vakantie periode verwijderd uit ons bestand en worden nooit gebruikt voor andere doeleinden noch doorgegeven aan derden (tenzij de wet dit ons voorschrijft).

Boeking geschiedt via overschrijving naar onze bankrekening.
Overmaken van de betaling naar:

 • Rabobank rekening IBAN: NL43 RABO 0140 8280 52
 • Tnv BlueSky Holiday Design te Lieshout
 • Voor boekingen vanuit het buitenland:
 • BIC: RABONL2U

Boekingen onder vermelding van het reserveringsnummer.

Voor alle overschrijvingen (buiten Rabobank) geldt tevens:

 • Een ‘printscreen’ van de overschrijving te mailen naar de medewerker
 • Betalingen via CreditCards is helaas (nog) niet mogelijk.

Met wie werkt Diving Dahab samen? Is er een garantstelling?

Diving Dahab werkt alleen samen met partners die zijn geregistreerd of gecertificeerd zijn. Dit is om de garantie van de reizen te waarborgen. Derhalve hoeft Diving Dahab (en hoofd touroperator Blue Sky Holiday Design) zelf niet aangesloten te zijn bij een organisatie voor garantstelling zoals SGR, ANVR, VVKR of SGF.

De reizen worden georganiseerd in samenwerking met:
Farao's Reizen - ANVR, SGR en IATA
Fit by Angie - ISSA, AALO en YT200 gecertificeerd
King Safari - Egyptian Ministry of Tourism geregistreerd onder nr 912

Hoe snel weet ik of er beschikbaarheid is op een reis?

Zodra je ons mailt voor een boeking of optie kunnen wij de beschikbaarheid voor je gaan checken. Doorgaans zullen wij hier meteen of binnen een werkdag antwoord op hebben. In dringende gevallen vragen we je vriendelijk je telefoonnummer bij ons achter te laten, zodat we je sneller van dienst kunnen zijn.

De yoga reizen hebben een uiterste boekingsdatum. Voor deze datum kan de reis helaas niet worden gewaarborgd. Na deze datum krijg je sowieso een email met daarin de melding of een reis doorgang heeft of niet. Beschikbaarheid wordt ook op de website vermeld.

Hoe vindt de betaling plaats?

Na boeking ontvang je een mail van ons met een link erin waarmee je de betaling naar ons over kunt maken.

Reizen boeken vanuit België

Onze reizen zijn zowel in Nederland als België bekend. Voor internationale betalingen staan de IBAN en BIC code in grijze letter onderaan de factuur vermeld.

Is er een contact persoon ter plaatse in Dahab?

Bij de yoga reizen gaat er met elke reis een Nederlands sprekende reisbegeleider mee. Deze reisbegeleider is tevens de yoga leraar in Dahab. Fit by Angie levert de beste yoga leraren voor deze reizen en de leraren zijn ervaren in lesgeven, toerisme en Dahab, en zijn gecertificeerd.

Bij de duikreizen is er geen direct contactpersoon aanwezig van Diving Dahab, maar onze gasten kunnen altijd terecht bij onze partners (en vrienden) van de accommodaties en het safari kantoor.

Kan ik ook met mijn bedrijf of organisatie op reis met Diving Dahab?

Ja zeker zijn bedrijven of organisaties van harte welkom bij Diving Dahab. Speciaal voor bedrijven en organisaties werken wij samen met experts die reizen ontwerpen voor groepen om samen tot een geweldige vakantie te komen. Deze reizen zijn uitermate geschikt voor teambuilding. Met welke behoefte je ook bij ons komt: betere samenwerking, het ontwikkelen van een nieuwe strategie, interne communicatie aanscherpen, etc.

Gaan de reizen altijd door?

Bij de yoga reizen op onze site geldt het vereiste van een minimum aantal deelnemers, beneden welk aantal de reis niet kan worden uitgevoerd. Bij onvoldoende deelname is de uiterlijke datum van annulering door Diving Dahab 21 dagen voor vertrek. Als regel geldt dat het minimum aantal deelnemers vermeld wordt bij de reis die je via de site boekt. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden gehaald dan zullen wij altijd proberen alsnog de reis in een andere vorm of een andere periode uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen.

Wat gebeurd er als een reis niet doorgaat?

Reizen kunnen altijd worden geannuleerd, mits daar een duidelijke reden voor is. Dit kan gebeuren vanuit de betalende gasten als ook vanuit Diving Dahab.

De duikreizen kunnen in principe altijd doorgang hebben, tenzij er zich bij de accommodaties ter plaatse onverhoopte calamiteiten voordoen. In dit geval wordt de boeking geannuleerd en worden betalingen teruggestort. Er zal alleen een bedrag van € 25,- in mindering worden gebracht voor de administratieve activiteiten die Diving Dahab heeft moeten uitvoeren voor de boeking.

De yoga reizen kunnen als gevolg van verschillende reden kunnen worden geannuleerd. In dit geval wordt de boeking van de reis geannuleerd en worden de al gedane betalingen teruggestort. Er zal alleen een bedrag van € 25,- in mindering worden gebracht voor de administratieve activiteiten die Diving Dahab heeft moeten uitvoeren voor de boeking.

Vliegtickets zullen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, of desbetreffend reisburo, moeten worden geannuleerd. De kosten voor de annuleringen zijn verschillend. Meer informatie krijg je bij boeking van de tickets. Diving Dahab hecht waarde aan een annuleringsverzekering voor onze gasten.

Hoe neem ik contact op met Diving Dahab?

Via email:
info@divingdahab.nl

Adres (alleen postadres, geen bezoekadres)
Dorpsstraat 75
5737 GB Lieshout

Moet je bepaalde ervaring hebben voor het boeken van een reis via Diving Dahab?

In principe is voor de meeste reizen van Diving Dahab geen specifieke ervaring vereist. Mocht dat wel zo zijn, dan zal dit expliciet vermeld staan in de omschrijving van de reis.
Voor de duikreizen en yoga reizen is het wel verplicht om de medische documenten in te vullen:
Duikreizen: PADI Medical Statement
Yoga reizen: Yoga Liability Form

Wat is het voordeel van reizen boeken via Diving Dahab?

Het voordeel is dat we alle locaties heel goed kennen en jou vanuit een objectief perspectief kunnen adviseren. We zorgen dat je altijd heel snel antwoord van ons krijgt en je hebt een aanspreekpunt in het Nederlands. Ook kun je gewoon naar een Nederlandse bankrekening betalen. Diving Dahab biedt reizen tegen dezelfde tarieven aan als andere organisaties, maar deze zijn vaak niet bekend met de omgeving en de mensen.

Kan ik ook tickets boeken via Diving Dahab?

Tickets voor vluchten zitten niet bij de reizen van Diving Dahab inbegrepen. Dit staat duidelijk vermeld bij iedere reisbeschrijving. Deze zou je wel bij ons kunnen regelen. Wij brengen je dan in contact met een externe ticketspecialiste die voor onze klanten de tickets regelt. Ook kun je de tickets natuurlijk zelf via internet boeken. Wij kunnen je dan suggesties van sites en luchtvaartmaatschappijen geven.

Privacy Statement
 
Persoonsgegevens
Als u op een aangegeven emailadres, een elektronisch formulier of op andere wijze op onze website reageert, wordt uw e-mailadres, uw naam en uw adres verwerkt. Deze persoonsgegevens worden gebruikt om uw verzoek te behandelen, uw reactie te beantwoorden of u anderzins nadere informatie te sturen over ons danwel onze producten, diensten en activiteiten. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt, dat alleen de gegevens gebruikt worden die u zelf actief aan ons kenbaar heeft gemaakt. De gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld (tenzij wij hiertoe verplicht zijn van overheidswege) of gebruikt voor andere doeleinden.

De exploitant van deze website alsmede de webmaster accepteren geen aansprakelijkheid voor elke vorm verwarring of schade die ontstaat als gevolg van een naamsgelijkenis met andere touroperators of reisagentschappen als BlueSky Holiday Design uit Lieshout.
In geen geval kunnen bezoekers rechten ontlenen/ claimen aan de informatie die op deze website is terug te vinden.

Teksten en tarieven
De weergegeven teksten, gegevens en tarieven worden meegedeeld onder alle voorbehoud. De tarieven zijn onderhevig aan wijziging door ons en wij kunnen geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor weergegeven foutieve informatie op deze site. Wij verzoeken u steeds de actuele tariefgegevens bij ons op te vragen.
De informatie op de website van BlueSky Holiday Design wordt regelmatig bijgewerkt en actueel gehouden.
BlueSky Holiday Design sluit niettemin iedere aansprakelijkheid, zowel direct als indirect, uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op deze site beschikbaar is. Aan de gegevens op deze site kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Deze website bevat links naar websites of naar webpagina's van derden. Ook is het mogelijk dat er vanaf een website van derden een link verwijst naar deze website. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van sites van derden en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Een link naar een andere website vanaf deze site, verwijzing naar een product, proces of dienst met handelsnaam, merk, fabrikant of anderszins danwel een link vanuit andere site naar deze website vormt of impliceert geen goedkeuring of aanbeveling van die sites en de daarop weergegeven informatie door ons.

Intellectueel eigendom
Het intellectueel eigendom van deze site berust bij BlueSky Holiday Design of haar licentiegevers. Tenzij specifiek toegestaan bij wet is het (doen) maken van kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen, wijzigingen danwel het (doen) publiceren of (doen) openbaar maken van het geheel of van een gedeelte van deze site, in welke vorm of op welke manier dan ook, streng verboden, tenzij voorafgaandelijk schriftelijke toestemming is verleend door ons.

Disclaimer
 
Deze website is een product van BlueSky Holiday Design. BlueSky Holiday Design accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik van, of door informatie aangeboden door, of door onvolledigheid op welke manier dan ook.

Bij het ontwerpen en samenstellen van deze site is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u problemen ondervinden op onze site, laat ons dit dan weten door het sturen van een e-mail. Wij zullen dan onze uiterste best doen om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van BlueSky Holiday Design is het de gebruiker van deze site niet toegestaan de producten en/of informatiediensten die op deze site worden aangeboden te verveelvoudigen of openbaar te maken.

Alle inhoudelijke informatie en het beeldmateriaal blijven te allen tijde voorbehouden aan BlueSky Holiday Design. Voor gebruik dient u schriftelijk toestemming te hebben van BlueSky Holiday Design. Dit kunt u aanvragen door middel van het sturen van een e-mail.

Algemene voorwaarden
 
Alle informatie op deze website is beschermd door Auteurswet en/of Databankenwet, tenzij wettelijk anders bepaalt. Informatie, producten en/of diensten die via deze website worden verschaft mogen niet worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, in fotokopie of anderszins zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker. Voorzover het maken van kopieën is toegestaan op grond van art. 16h t/m 16m Auteurswet 1912 jo. Besluit van 27 november 2002, Stb. 575, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoeding te voldoen aan de Stichting Reprorecht te Hoofddorp (Postbus 3060, 2130 KB).
Deze website gaat vertrouwelijk om met door gebruiker verstrekte gegevens. Gegevens die gebruiker in het kader van aanmelding en/of bestellingen of anderszins aan BlueSky Holiday Design opgeeft kunnen worden opgenomen in een persoonsregistratie in de zin van de toepasselijke wetgeving. Voorzover gebruiker constateert dat gegevens over hem niet juist zijn zal hij BlueSky Holiday Design daarvan in kennis stellen.
BlueSky Holiday Design, uitgevers, auteurs en/of redacteuren van de informatie, producten en/of diensten die via deze website worden verschaft zullen voor eventuele fouten of onvolledigheden daarin of voor het gebruik dat gebruiker daarvan maakt of voor de (niet-) bereikbaarheid daarvan op geen enkele wijze aansprakelijk zijn.
Het is gebruiker niet toegestaan van de via deze website aangeboden informatie, producten of diensten zodanig gebruik te maken dat dit leidt of kan leiden tot enige vorm van - al of niet commerciële - exploitatie van die informatie, producten of diensten of enig gedeelte daarvan door gebruiker of een derde.  

 

 

 
© BlueSky Holiday Design 2006-2016