sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte
Actieve vakanties naar Dahab, Egypte
Nederlandse Website English Website
yoga duiken reizen dahab egypte
 
 
 
 
 
 
 

 

REIS INFORMATIE DAHAB

 

Het is altijd belangrijk om de volgende punten even door te nemen VOORDAT je op vakantie gaat.

Reisgegevens

Uiteraard is een geldig paspoort vereist. Op de dag van je aankomst in Egypte moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn !! De voorwaarden willen nog weleens wijzigen. Houdt deze voorwaarden in de gaten dmv het controleren van het internet, of klik HIER.

Voor Egypte is een visum nodig. Het visum kun je kopen op het vliegveld vanaf 25 euro. Dit visum is maximaal 30 dagen geldig.

Visa voor Egypte kunnen ook online worden aangeschaft via de Visum Centrale.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht, maar het is aan te raden om een DTP prik te nemen (DTP boost). Veel mensen krijgen last van diarree, dus het is raadzaam om daar iets voor mee te nemen. Het water uit de kraan is niet drinkbaar, maar goedkoop mineraalwater is overal verkrijgbaar.

Duikmedisch

Als je gaat duiken heb je een medische verklaring nodig en/of een bewijs van je arts dat je mag duiken. Hier kun je een medische verklaring uitprinten en invullen. Deze moet ingevuld zijn en meegenomen worden naar de duikschool.
Vul het Engelstalige statement in met allen "No" of "N" OF "Yes" of "Y". Het formulier moet in het Engels worden ingevuld!

Geld

De officiele munt van Egypte is de Egyptisch Pond. De Pond is onderverdeeld in 100 Piaster. De koers voor Eg.Pond (EGP)-Euro is op te vragen bij het GWK.

Pinnen is in Egypte geen probleem met Nederlandse bankpasjes. Overal zijn wel pinautomaten aanwezig, in Dahab centrum al 6, en er komen er telkens bij. Er zijn ook een aantal grotere bankfilialen aanwezig zoals de Commercial lnternational Bank en de National Bank of Egypt. Uiteraard kun je ook euro's of dollars wisselen bij de banken. Vergeet echter niet dat deze gesloten zijn op vrijdag.

Verdere informatie

Er is een tijdverschil van 1 uur tussen Nederland en Egypte. Als het in Nederland 9.00 uur is, is het in Egypte 10.00 uur.

De Egyptische electriciteit is 220 volt, je kun dus in principe alle aparaten aansluiten. Ook de stopcontacten in Egypte zijn goed voor de Nederlandse stekkers. Je hebt dus geen adapter of stekker nodig.

Weer

Het regent zelden in Egypte en de zon schijnt er 99% van de tijd.

De beste periodes zijn echter het voorjaar en het najaar.

De winters in Egypte kunnen best fris zijn en het kan er hard waaien, hoewel de temperatuur overdag zelden onder de 15 graden komt. In de winter kan het verschil tussen overdag en 's nachts ook behoorlijk groot zijn. Truien zijn daarom zeer aan te raden.

In de zomer kan het in de Sinai erg warm zijn. Temperaturen van 50 graden zijn niet overdreven. Houdt hier rekening mee!

sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

Godsdienst

84% van de Egyptisch bevolking is Moslim en 15 % is Koptisch Christen.

Feiten & getallen

Officiële naam: Arabische Republiek Egypte.
Hoofdstad: Cairo.
Officiële taal: Arabisch.
Bevolking: 88,4 miljoen.
Oppervlakte: 1.001.449 km².
Administratieve indeling: 26 provincies.
Hoogste punt: De berg Catherine van 2642 m.
Grootste rivier: De Nijl.
Godsdienst: Islam.
Vlag: Drie gelijke horizontale stroken rood boven wit midden en zwart onder. Op de witte strook staat de gouden adelaar afgebeeld.
Staatsvorm: Republiek
Staatshoofd: Abdel Fattah el-Sisi
Munteenheid: Egyptische pond

 

 
© BlueSky Holiday Design 2006-2016