sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte
Active holidays to Dahab, Egypt
Nederlandse Website English Website
yoga duiken reizen dahab egypte
 
 
 
 
 
 
 

 

TOP 10 - THINGS TO DO IN DAHAB

 

HIERBIJ ONZE TOP 10 LIJST VAN 'DINGEN DIE JE MOET DOEN IN DAHAB'sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

10. Rook een shisha

Rook een shisha, waterpijp, in één van de vele restaurantjes in de baai of de kleine Egyptische cafeetjes in Dahab. '2 Appels' is de meest 'gerookte' smaak.

9. Maak een cameltrip

Kamelen tochtjes zijn echt heel leuk om te doen. Ja, je kunt er spierpijn van krijgen, maar dan heb je ook wat super gaafs gedaan! Wij kunnen de trips al voor je reserveren en organiseren voordat je gaat, of je kunt bij elk willekeurig safarikantoor in Dahab een cameltrip regelen. Ze zijn er in korte en lange tochten. Zelfs hele dagen in de Sinai woestijn kunnen gedaan worden per kameel.sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

8. Nabateense haven

De archeologisch opgraving van de Nabateense haven kun je vinden naast The Tree Bar in de Mashraba regio van Dahab. Je kunt er helaas niet bij komen, er staat een hek omheen, maar een bord vertelt je precies waar je naar staat te kijken.

7. Eén nacht onder miljoenen sterren

Aangezien je in de Sinai woestijn geen last hebt van 'lichtvervuiling', heb je prachtig overzicht van de sterrenhemel als je omhoog kijkt. Ga op een meerdaagse woestijnsafari en neem een kijkje op de Melkweg. Het is een ongelooflijke ervaring! Samen met de oorverdovende stilte om je heen en al die sterren boven je, voel je je echt op een totaal andere planeet.sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

6. Nabq en Ras Mohamed

De gehele regio, van Sharm el Sheikh tot aan Taba, is uitgeroepen tot Egyptian National Park. In Nabq kun je de mangrove bossen zien groeien. Ras Mohamed staat voornamelijk bekent om zijn prachtige koralen en riffen.

5. King Chickensinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

Alle 'locals' en buitenlanders die in Dahab wonen kennen King Chicken al vele jaren. Het is uitgegroeid tot een wel bekend restaurant op Mashraba, tegenover de hoofdingang van het Nesima Resort. Het is goedkoop en lekker. De menukaart is er in Engels en Arabisch, en het eten is super goed. Een normaal 'dineetje' bestaat uit een (stuk) kip, soep, rijst en een salade. Wat ook lekker is is om een extra bakje 'okra' te bestellen. Yummy!

4. Bedouin teasinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

Mocht je een woestijntrip hebben geboekt, vergeet dan vooral niet om even te genieten van de mierzoete thee die je krijgt. Het is ontzettend zoet, ze gooien handevol suiker in de pot, maar als je in de woestijn zit, dan is dit wel het ultieme 'Sinai gevoel' voor velen.

3. Blue Hole

Het Blue Hole van Dahab is één van de meest sinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte
bekende duikplekken ter wereld. Het is dan ook aan te raden om tenminste één keer in de Blue Hole te hebben gedoken. Alle duikcentra bieden deze trip dan ook aan. De tocht er naar toe kan gemaakt worden per jeep of per camel. Mocht je niet kunnen of willen duiken, dan kun je de vissen en het koraal net zo goed zien als je gaat snorkelen. Restaurantjes zullen je voorzien in je eerste levensbehoeften.

Mocht je verder willen, naar Ras Abu Galum, dan is deze tocht ook zeer aan te raden. Ras Abu Galum staat bekend om zijn rust en mooie riffen. Het bestaat voornamlijk uit kleine hutjes waar je kan schuilen voor de zon, maar ook kan slapen in de buitenlucht. Ras Abu Galum ligt ongeveer 1,5 uur lopen vanaf de Blue Hole, verder naar het noorden.

2. Bedouin meal in de Sinai bergensinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

Een traditionele maaltijd in de Sinai bergen achter Dahab is een ware 'MUST' voor alle reizigers. Het eten is al klaargemaakt als je aankomt, het duurt een tijdje voordat het eten in de grond is opgewarmd. Ja, in de grond! Het eten is verpakt op schalen in aluminiumfolie en gaat een gat in, met hete kolen. Dat gat wordt goed afgesloten om de warmte binnen te houden. Het is een ware gebeurtenis, en niet te vergeten, super lekker!

1. St. Catherine klooster en Mount Mosessinai woestijn safari duiken duikreis duikreizen dahab egypte

De Sinai staat al beschreven in de Bijbel. Het is de plek waar Moses en zijn volk 40 jaar ronddwaalden. Het klooster van St. Catherine is bekend als de plek waar de 'brandende braamstruik' staat. De struik is de enige struik die in de gehele Sinai groeit. Ze hebben getracht de struik elders te laten groeien, maar deze liepen uit op mislukking.

De Moses Berg, die achter het klooster ligt, wordt veronderstelt de plek te zijn waar Moses de 10 geboden heeft gekregen. Er worden dagelijks twee trips naar de top gemaakt; één voor de zonsopgang en één voor de zonsondergang. 

 
© BlueSky Holiday Design 2006-2016