Dahab Duikplaatsen

Kustduiken is vrijheid. Niet rennen voor de boot, gewoon uitrusten op het strand en duiken. Elke duiklocatie in Dahab heeft een unieke topografie en onderwaterleven. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Blue Hole & Bells
Beroemd in Dahab en alle duiken in de Rode Zee, is de Blue Hole een gat in de riftafel dat zakt tot 90 meter en dan afloopt tot 300 meter voordat hij zich aansluit bij de open zee. Je kunt het door de spectaculaire schoorsteeningang bij Bells duiken en vervolgens naar Blue Hole afdrijven of naar rechts of links van de Blue Hole gaan. Eén keer is nooit genoeg voor deze geweldige muurduiken.

The Canyon
Nog een van Dahab’s duiklocaties van wereldklasse. Een diepe duik die je meeneemt naar een enorme grot onder de zeebodem. Het licht in de kloof is prachtig. Je kunt zelfs een nachtduik doen tijdens de volle maan. Rond de Canyon zijn er ook ondiepe duiken in de Coral Garden aan de rechterkant of drijven langs Ricks Reef van een beetje verder naar het noorden. Je kunt ook op 18 meter boven de Canyon zweven in plaats van er binnen te vallen, het is nog steeds een prachtige duik.

Abu Helal
Abu Helal betekent Bay of the Crescent Moon, en het is een van onze mooiste en minst gedoken sites. De beste duik brengt je naar 38-39m (geweldig voor een Deep Diver-cursus) naar een kleine kloof. Rollende heuvels van koraal, overvloedig in het zeeleven. Trigger vis, aardappel tandbaars, roggen en scholen van baby Barracuda. Moeilijke ingang en uitgang die moeten worden gedaan in vloed en rustige omstandigheden. Je kunt ook afdrijven vanuit Abu Telha en afslaan in Abu Helal.